Dramski tekstovi

Maja Katić i Dunja Fajdić


Maja Katić završila je glumu 2007. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Ostvarila je više od 50 kazališnih uloga u suradnji s KUFER-om, Teatrom&TD, Kazalištem Dubrava, Kazalištem Mala Scena, Teatrom Naranča, Dubrovačkim ljetnim igrama, Trafik-om, Dominom, Četverorukom, Plesnim centrom Puls, Tvornicom lutaka, Scenom Gorica itd.

Osnivačica je Teatra Poco Loco, koji je osvojio brojne nagrade na međunarodnim i domaćim festivalima. Dobitnica je nagrade za najbolju dramatizaciju za predstavu “Ljubiti, samo ljubiti” na festivalima Assitej i Mali Marulić, te dobitnica nagrade za najbolju sporednu ulogu u predstavi “Pola- pola” na festivalu Naj, naj.

Od 2005.godine redovno surađuje s HRT-om; ostvarila je više 60 uloga u radiodramama, i  sinkronizirala je razne crtane filmove. Glumila je u telenovelama “Ponos Ratkajevih“ i “Sve će biti dobro”.

Režirala je predstave: “Idemo u školu” (Tigarteatar), “Božićna priča” (GKL Rijeka), “Prvo more” (Artomobil), “Frizeraj” (Canta), “Princeza na zrnu graška” (Žar ptica), “Priča bez veze” (Teatar poco loco).

 

Dunja Fajdić rođena je u Karlovcu, odrasla u Ozlju i Malom Lošinju.  Niz godina bila je članica dramskog studija Gradskog kazališta Zorin dom. Maturirala je u Gimnaziji Karlovac, studij glume i lutkarstva završila je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku,  a trenutno je na diplomskom studiju komparativne književnosti i fonetike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

Predstave u kojima je do sada sudjelovala su: Vodnik pobjednik, Veliki bal, Medejina djeca (Zorin dom), Rosenkrantz i Guildernstern su mrtvi, Grižula (Osječko ljeto kulture), Zastave, barjaci, stjegovi (HNK Osijek),  Bajka o caru Saltanu (Dječje kazalište  Branko Mihaljević, Osijek), Breza (HNK Varaždin). 

Tijekom studija, dodatno se usavršavala na glumačkim i lutkarskim radionicama. Napisala je radio igru Slatke čarobnice izvedenu na drugom programu Hrvatskog radija. 

 

Koautorice Maja Katić i Dunja Fajdić dobitnice su druge nagrade Natječaja Mali Marulić, 2021., za dramski tekst ,,Svijet oko puta''.